Är DHEA säkert?

De som är nya på att inta DHEA tillskott är alltid angelägna om att veta mer om säkerhetsåtgärder i de DHEA produkter som finns på marknaden. Oavsett om du ska ta DHEA för anti-aging behandling, viktminskning eller muskeluppbyggnad kommer det alltid att finnas några märkbara biverkningar, eftersom DHEA är bunden till konflikt med andra hormoner i vår kropp eftersom de fungerar som föregångare till andra hormoner i kroppen . Å andra sidan om du har en sjukdoms historia av någon form och sedan tar DHEA tillägg är det inte säkert för dig. Det är oerhört viktigt att innan du tar någon form eller typ av DHEA kosttillskott, alltid utforska om eventuella biverkningar och säkerhetsåtgärder och vi rekommenderar att du rådgöra med din läkare
innan du tar DHEA kosttillskott.

Vanliga biverkningar av DHEA kosttillskott
DHEA är ett klassifcerat steroid läkemedel som kan köpas som över disk som ett kosttillskott eller som medicin.  Även om de flesta människor klarar av att tolerera mindre biverkningar av DHEA kosttillskott, kan det finnas några allvarliga biverkningar om din kropp inte kan acceptera DHEA. Smärre biverkningar  av DHEA kan vara akne utbrott på ryggen, lätt huvudvärk eller matsmältningsbesvär. Å andra sidan kan allvarliga biverkningar av DHEA tillägg innefatta depression, trötthet, äggstocks-och bröstcancer hos kvinnor.
Om du inte har rådfrågat din läkare om dosering av DHEA och plötsligt slutar upp med att ta höga doser av DHEA kan otäcka biverkningar ställa till stora probem för dig. Det kan leda till vissa extremt svåra sjukdomar som diabetes och binjure infektion. Överdrivna eller höga doser av DHEA kan också orsaka ansiktshår, manlig skallighet och fördjupning av röst hos kvinnor. Å andra sidan är de vanligaste DHEA biverkningar hos kvinnor plötslig viktökning, känslomässiga obalanser, beteendestörningar och oregelbunden menstruationscykeln.

Är DHEA säkert?
Trots att det inte finns några vetenskapliga bevis eller offentligt publicerade analyser som påvisar att användning av DHEA kosttillskott är ett säkert kosttillskott för olika ändamål som vid anti-aging behandling, viktminskning och muskeluppbyggnad, finns  det fall rapporterade som visar betydande förbättring i olika hälsofrågor efter intag av DHEA kosttillskott.
Enligt FDA: s forskning, är de långsiktiga biverkningar och säkerhetsåtgärder av DHEA tillskott inte utredda och kända för tillfället, det pågår fortfarande undersökningar på detta område. Därför föreslås du att undvika intag av DHEA under en längre period, eftersom det kan orsaka många hälsoproblem och risker finns involverade med DHEA biverkningar.
Enligt en nyligen avslutad medicinsk forskning, kan risken för hormonella cancer ökar väsentligt på grund av höga doser av DHEA kosttillskott, vilket kan leda till bröst-och äggstockscancer hos kvinnor och hos män kan det också leda till prostatacancer. Å andra sidan bör DHEA kosttillskott också undvikas av gravida kvinnor, eftersom det kan skada deras barns hälsa.

About the author  ⁄ borgemork

No Comments

Leave a Comment