Vad är DHEA?

DHEA, som också är känd som mor till alla steroidhormoner, är en kort form av dehydroepiandrosteron. DHEA´s biologiska mekanism har beskrivits som ett hormon som produceras av binjurarna placerade på toppen njurarna och det omvandlas vidare till manliga och kvinnliga könshormoner, som också kallas androgener och östrogener. Maximal produktionsnivå av DHEA inträffar i åldrarna 20-26 år hos både man och kvinna och efter ett decennium tenderar nivåerna att minska med stigande ålder. Det är anledning till att DHEA kosttillskott används som anti-aging behandling liksom för kropp energinivå förbättring.

DHEA kosttillskott
Även om DHEA har revolutionerat branschen som närings-och kosttillskott,  är det viktigt att förstå att det fortfarande är ett hormon som produceras i kroppen system och överdriven konsumtion av DHEA kosttillskott kan allvarligt vara skadligt för  hormonbalansen och dessutom orsaka besvärliga sidoeffekter såsom håravfall, akne, depression, olika typer av cancer och utmattning. Att lära sig mer om eventuella biverkningar av DHEA och vilka de hälsomässiga fördelar är som förknippas med DHEA tillskott är alltid en klok idé, och även att se till att rådfråga läkare innan du tar något doser av DHEA kosttillskott.

DHEA´s Roll i kroppen
Människor som är intresserade av att veta mer om DHEA behöver veta exakt vad DHEA är i vår kropp och hur det produceras? Dehydroepiandrosteron beskrivs som en steroid hormon hos både män är kvinnor som naturligt produceras av binjurarna vilka också ansvarar för processen att omvandla DHEA till manliga och kvinnliga könshormoner som också är känd som testosteron och östrogen.

DHEA kosttillskott
Naturliga DHEA kosttillskott skapas i allmänhet av wild yam extrakt och ämnen som diosgenin som produceras eller extraheras från soja. Dessa naturliga wild yam extrakt baserade DHEA kosttillskott, tillverkas i laboratorier med hjälp av olika typer av enzymer som omvandlar vilda jams extrakten till rik källa av DHEA. Människor frågar ofta om de genom att direkt konsumerar wild yam extrakt kan öka sin DHEA produktion naturligt i sina kroppar? Nej, det fungerar inte och det är anledningen till att DHEA kosttillskott kan bara tillverkas i laboratorier med hjälp av vissa enzymer eftersom vår kropp inte kan producera DHEA naturligt från vilda yam extrakt.

About the author  ⁄ borgemork

No Comments

Leave a Comment