Vad är DHEA-sulfat?

Enligt biologisk vetenskaps term är DHEA-sulfat en kort form av dehydroepiandrosteron-sulfat som också är känd som DHEAS. Medicinsk beskrivning av DHEA-sulfat förklarar att det är en mänsklig kroppseget hormon som utsöndras eller produceras av binjurarna hos både män och kvinnor och det huvudsakliga enzymet som hjälper binjurarna att producera DHEA är zona reticularis. Den vanligaste användningen av DHEA-sulfat i medicinsk vetenskap är att behandla patienter med autoimmuna hälsoproblem t.ex. typ 2-diabetes, depression och lupus. DHEA-sulfat finns också på marknaden i form kosttillskott som du kan ta för att förbättra energinivå, minska kroppens stress, behandling av sömnlöshet och som ett antidepressivt läkemedel.

Biverkningar av DHEA-sulfat
Människor, som tar DHEA-sulfat tillskott som ordinerats av läkare för behandling av olika hälsoproblem, har också rapporterat märkbara biverkningar av DHEA-sulfat. Till exempel vissa människor har rapporterat att efter att ha förtärt DHEA- sulfat doser har de märkt att storleken på deras testiklar har minskat betydligt och de känner sig  aggressiva i sitt beteende ibland. Å andra sidan vissa kvinnor har också rapporterat DHEA-sulfat biverkningar som inkluderar, ömma bröst, oregelbunden menstruation cykler. I sällsynta fall finns det också några rapporter som tyder på att plötslig håravfall, viktökning och problem matsmältningsbesvär också är förknippade med biverkningar av DHEA- sulfat doser.

Det finns flera medicinsk vetenskap och kliniska undersökningar och studier som utförts på temat DHEA- sulfat biverkningar på människokroppen och resultaten är ganska skrämmande. Extremt hög nivå av DHEA-sulfat kan skapa sänkt insulinkänslighet som ytterligare leder till typ 2-diabetes sjukdom. Å andra sidan kvinnor med högre och lägre nivå av DHEA-sulfat är benägna att ha polycystiskt ovariesyndrom som leder till depression och ångest som psykisk ohälsa.

Enligt en nyligen genomförd medicinsk vetenskaplig studie relaterade till DHEA-sulfat och dess sidoeffekter på människokroppen visade att fet hudtyp och lägre förekomst av fetma orsakas av hög DHEA-sulfat som kan förknippas med DHEA produktion i människokroppen eller på grund av DHEA-sulfat tillskott. Hos kvinnor finns det några märkbara effekter av DHEA-sulfat som kan orsaka ökad risk för bröstcancer och äggstockscancer.

Vissa män och kvinnor, speciellt de som är i sporter som tyngdlyftning och bodybuilding tar höga doser av DHEA-sulfat för att snabbt bygga muskelmassa och pumpa upp sitt blodomloppet för tunga lyft. Läkarvetenskapen undersökningar är alltid emot sådan användning av DHEA-sulfat eftersom efter en viss ålder kommer du att se skadliga biverkningar, vilket kan leda till allvarliga hälsoproblem och sjukdomar.

About the author  ⁄ borgemork

Related Posts

No Comments

Leave a Comment