DHEA -Fördelar vid Hjärtsjukdomar

Det finns olika typer av steroidhormoner som produceras i kroppen och precis som alla andra steroidhormoner, produceras också DHEA i kroppen som en syntetiserad fungerade process från pregnenolon som framställs av kolesterol i kroppen. Å andra sidan, produceras DHEA primärt i binjurarna somstår för ca 80% av den totala DHEA produktionen i kroppen, resten 20% framställs i hjärnan. Den andra biologiska funktionen DHEA har i människokroppen är att den omvandlar eller omvandlas till andra steroidhormoner såsom testosteron, östrogen och androstendion.

Förhållandet mellan DHEA och Hjärta

Enligt medicinsk vetenskap, har nästan alla andra hormon egna roller att spela för kardiovaskulära funktioner av hjärtat i människokroppen, men DHEA har tilldelats den viktigaste rollen för det kardiovaskulära biologiska funktioner som ansvarar för regleringen av blodsockernivån

Enligt forskning utförd förra månaden i Japan upptäckte att DHEA tillskott konsumtion var dag avsevärt kan påverka och förbättra kardiovaskulära funktioner genom att sänka blodsockernivån och att det  också hjälper diabetespatienter oerhört väl att balansera sitt insulin nivå.

Hundratals tidigare forskningsanalyser, baserade på DHEA: s fördelar för hjärtrelaterade sjukdomar visade att när nivån av DHEA i kroppen sjunker stiger även risken för hjärtrelaterade sjukdomar såsom kranskärlssjukdomar med 60% vilket extremt allvarligt både för de som lider av typ 2-diabetes.

Så som vi nämnde tidigare att sjunkande DHEA nivå i kroppen med åldern är ett viktig faktor för ökade hjärtrelaterade sjukdomar och i det scenario kan DHEA kosttillskott som produceras med naturligt odlade vilda yam extrakt vara extremt värdefullt, eftersom daglig konsumtion av balanserad DHEA kosttillskott doser hjälper oss att regenerera och producera DHEA hormon och andra besläktade steroidhormoner i kroppen, vilket ytterligare bidrar till att vårt hjärthälsa.

Även så krävs det fortfarande mer forskning och vetenskapliga experiment för att komma fram till större fördelar av DHEAtilldkott för hjärtsjukdomar, men fortfarande har biologiska forskningsorgan en stark tro på att inom en snar framtid kommer vi att kunna använda DHEA tillskott för behandling av sjukdomar relaterad till hjärtat.

About the author  ⁄ borgemork

No Comments

Leave a Comment