DHEA -Hur det fungerar i kroppen

Vikten av DHEA i kroppen är enorm eftersom DHEA hormonet är den främsta faktorn i processen av att producera könshormonerna testosteron hos män och och östrogen hos kvinnor.

Dehydroepiandrosteron är också känd som ”mor”hormon till de hormonella steroider, som produceras av binjurarna i vår kropp. Vi behöver förstå att de grundläggande funktionerna, bio mekanism och huvudrollen som DHEA spelar i kroppen är att producera könshormoner hos män och kvinnor under samlag och att det också finns många andra viktiga nyckelroller involverade med DHEA produktionen i vår kropp vilken skapar den rätta hormonbalansen som krävs för en god hälsa och det inre organsystemet.

Viktiga roller av DHEA i människokroppen

Som vi nämnde ovan har DHEA en nyckelroll i kroppens systemet och spelar en avgörande roll i reproduktionen för både män och kvinnor. DHEA: s roll är att skapa de primära manliga och kvinnliga könshormoner under tiden för samlaget, vilket är mycket viktigt för att skapa en balans mellan hormonerna i kroppen för en korrekt fortplantning.

DHEA spelar en avgörande roll för behandlingen av diabetes, därför att ökade eller minskade nivåer av DHEA är en tydlig indikation på obalans som skapas på blod insulin nivå. Det är viktigt för diabetespatienter att  upprätthålla sina DHEA nivåer för att ha sin blodsockernivå under kontroll.

DHEA har sin egen effekt på muskelmassas tillväxt för tyngdlyftare och kroppsbyggare eftersom som ett komplement hjälper DHEA dem med att öka deras blodflöde vilket ytterligare ger dem energi att lyfta tunga vikter och bygga muskelmassa. Så vi kan säga att DHEA är också en viktig faktor i muskelbyggande processer.

Generellt är DHEA nivåerna sänkta hos personer som har haft olika sjukdomar eller om de för närvarande lider av någon sjukdom. I vilket fall som helst används också DHEA för behandling av olika hälsotillstånd såsom fetma, typ 2-diabetes, depression, HIV och lupus. Enligt en färsk forskning som bedrivits om DHEA användning för hiv/aids-patienter, hjälper det till att bota depression och kan även höja deras energinivå. I sällsynta fall har också rapporterats att DHEA doser kan hjälpa HIV-patienter för att stärka deras immunförsvar.

About the author  ⁄ borgemork

No Comments

Leave a Comment