DHEA Oregelbunden menstruation Biverkningar

Medicinska vetenskapliga forskningsstudier förklarar att DHEA inte bara är en steroid hormon i kroppen, men det fungerar också som ett förelöpande hormon för andra könshormoner, vilket är ett tydligt indikation på att DHEA har en betydande inverkan på kvinnors menstruationscykel. Eftersom vi vet  om att nivån av DHEA nivåerna i kroppen går upp och ner med ålder och när vi åldras minskar det med 80% och som ett resultat av det kan kvinnor bli lidande av oregelbunden menstruationscykel. Våra könshormoner som testosteron, östrogen och DHEA har en stor roll i det som gör oss till män och kvinnor. Å andra sidan när produktionsnivån av dessa hormoner hos kvinnor varierar eller ändras påverkar det frekvensen av kvinnans menstruationscykeln eller perioder. Vidare kan det också leda till allvarliga biverkningar såsom kramper och oregelbundna blödningar under menstruationscykeln.
DHEA och oregelbunden menstruationscykel biverkningar relaterar.

Gravida kvinnor och kvinnor som lider av problem med onormal menstruationscykel och relaterade hälsoproblem rekommenderas att undvika DHEA kosttillskott, för när nivån av DHEA hormoner ökar i kvinnans kropp, skapar det en hormonell obalans som kan orsaka oregelbunden menstruationscykel och smärtkänsla under menstruationscykeln.

DHEA hormon stora uppgift är att skapa hormonbalans i kvinnokroppen så att de andra könshormonerna som östrogenet fungerar som de ska  för andra kroppsfunktioner. När en patient konsumerar DHEA kosttillskott för behandling av en viss sjukdom, orsakar det allvarliga biverkningar som är relaterade till oregelbunden menstruationscykeln.

En läkare samråd eller läkarens medicinska hjälp rekommenderas starkt om du konsumerar föreskrivna DHEA kosttillskott i någon form och märker oregelbunden menstruationscykel. Även då DHEA kosttillskott används för olika sjukdoms behandlingar och du märker av några betydande symtom eller biverkningar relaterade till menstruationscykeln, bör du omedelbart söka medicinsk hjälp från din läkare och sedan fortsätta med dina doser under lämpliga riktlinjer.

About the author  ⁄ borgemork

No Comments

Leave a Comment